[an error occurred while processing this directive]

Siste artikler:

Søker: Lene Therese Teigen

Søker: Lene Therese Teigen

Foto TA

Søker: Vera Rostin Wexelsen

Søker: Vera Rostin Wexelsen

Foto Tor Erik Mathiesen

12 søker Teater Ibsen

IdaLou Larsen

Oppdatert mandag, den 28. januar, 2008.

Teater Ibsen har valgt å offentliggjøre navnet på åtte av de 12 som har søkt teatersjefstillingen. De siste fire ønsker ikke at navnene deres skal bli kjent.

Det er bra at det igjen blir et minimum av offentlighet omkring en teatersjef-ansettelse. Det er viktig skal teatret beholde en plass i publikums bveissthet.
Åtte søkere
-  Vi er veldig fornøyde med søkerlisten. Samtlige som har søkt har tilknytning til norsk teater. Så det er godt kvalifiserte søkere, sier styreformann Olav Brastad til TA.
Om de fire som ikke ønsker sitt navn offentliggjort kan ha "si så mye som at det er personer som har bred erfaring med teater".
  Her søkerne i alfabetisk rekkefølge:
 Katinka Rydin Berge, regissør, utdannet i England, regiassistent for Svein Sturla Hungnes på Jul i Blåfjell
 Bjørn Birch, teatersjef for Akerhus Teater, og regissør
 Roman Birmanis, regissør og dramalærer ved Skien videregående skole
  Marie Feldtmann, svensk regissør, sterkt engasjert i kvinners likestilling i teatret
Hans Jacob Sand, skuespiller  
Lene Therese Teigen, dramatiker og forfatter. Hennes siste stykke Arkeologene ble oppført på Teater Ibsen i fjor, og førte til at Teigen rettet et voldsomt angrep mot daværende teatersjef  Inger Buresund
  Steinar Thorsen,  regissør for ulike frigrupper,  
  Vera Rostin Wexelsen, skuespiller, instruktør og teatersjef på Nord-Trøndelag Teaterverksted 1997-1998, og på Hordaland Teater, 1998-2005
Bentein Baardson, som er tilknyttet teatret som kunstnerisk konsulent inntil ny teatersjef er ansatt, er iallfall ikke blant de åpne søkerne.
  Styret regnet med å ha ansettelsen klar i løpet av første kvartal. "Om vi klarer det får tiden vise," sier Olaf Brastad.