[an error occurred while processing this directive]

Siste artikler:

Inger Buresund, avtroppende teatersjef på Teater Ibsen

Inger Buresund, avtroppende teatersjef på Teater Ibsen

Foto Gry Eirinn Skjelbred/NRK

Skifter stilling 1. desember

IdaLou Larsen

Oppdatert tirsdag, den 28. august, 2007.

Vel halvannet år før hennes åremål som sjef for Teater Ibsen går ut, begynner Inger Buresund som daglig leder for Den internasjonale Ibsen-prisens sekretariat.

I midten av august ble teatersjefen på Teater Ibsen, Inger Buresund, ansatt som daglig leder for Den internasjonale Ibsen-prisen. Allerede 1. desember begynner hun i sin nye stilling.
Ny teatersjef
Inger Buresunds første åremål som sjef for Teater Ibsen ble i mars 2004 forlenget med fire nye år, fra 1. august 2005 til 1. august 2009.
 Med andre ord forlater hun teatret litt over halvannet år  før hun egentlig hadde planlagt sin avgang.
 Hennes avgjørelse må ha kommet overraskende for teatret  for stillingen hennes er ennå ikke utlyst. Men styret har drøftet situasjonen på et  ekstraordinært styremøte.  
  - Det betyr at teatret  blir uten kunstnerisk sjef en stund?
 - Det er riktig, sier salgs- og informasjonssjef Per Haugen. - Men det skal gå bra. Det viktigste er at vi finner den beste teatersjefen for oss, og da må vi ta den tid vi trenger.
Han forteller at repertoaret er lagt ut sesongen 2007/2008, det vil si at også våren er klar.
 - Sammen med kunstnerisk råd skal direktør Gry Wie  begynne å planlegge sesongen 2008/2009, og Inger Buresund skal også være med som rådgiver. En kort periode kan teatret klare seg uten sjef.
Ibsenprofil
- I vår sa Inger Buresund at at Teater Ibsen fra 2008 bare skulle spille Ibsen, og bli Norges nye Ibsenteater. Og jeg har sett at styreleder Olaf Brastad har sagt at teatret ikke skal skifte strategi fordi om det skifter teatersjef. Blir det ikke vanskelig å finne en ny teatersjef hvis vedkommende må forplikte seg til å følge forrige teatersjefs program?
 - Ryktene om at vi bare skal spille Ibsen er sterkt overdrevet. Det som er tilfellet er at teatret som ligger i Ibens fødeby, og bærer hans navn, skal føle en spesiell forpliktelse overfor Ibsen.
  - Og en slik forpliktelse kan kanskje lett innarbeides i utlysningsteksten?
  - Det er absolutt mulig, sier Per Haugen.
Ibsen-prisen
Det er ikke Skien-sekretariatet for Den internasjonale Ibsen-prisen som skal utpeke vinneren av prisen på 1,5 millioner kroner, eller dele ut en million kroner i Ibsenstipender. Det skal gjøres av en komité på sju medlemmer som blir oppnevnt av Kulturdepartementet, på forslag fra Nationaltheatret, Skien kommune, Grimstad kommune, Den Nationale Scene og Universitetet i Oslo.
 I mars i fjor varslet kulturminister Trond Giske at komiteen skulle utnevnes meget raskt. På det tidspunktet var det nemlig på tale å utdele prisen allerede i år.  
 Kulturdepartementet har for lengst mottatt forslag til komitémedlemmer, men da idalou.no i begynnelsen av august  spurte departementet om komiteen var oppnevnt, svarte statssekretær Randi Øverland en uke senere at "komiteen ikke var klar".
 Nå får Skien-sekretariatet sin leder 1. desember. Så får man håpe at departementet også snart får oppnevnt komiteen!