[an error occurred while processing this directive]

Siste artikler:

Nina Witoszek FitzPatrick

Nina Witoszek FitzPatrick

Susanne Gjesdal Øglænd

Susanne Gjesdal Øglænd

800.000 kroner til Don Carlos

IdaLou Larsen

Oppdatert onsdag, den 12. desember, 2007.

Den viktigste engangsbevilgningen Kulturrådet i sitt desembermøte ga til scenekunstformål, gikk til en i miljøet forholdsvis ukjent person.

Susanne Gjesdal Øglænd får 800 000 kroner for prosjektet Don Carlos. Hun er født i 1979 i Offenbach i Tyskland, og har studert musikkvitenskap, kunsthistorie og litteraturvitenskap i Berlin.
 I 2006 var hun regiassistent da Claus Guth satte opp Mozarts Zaide i Salzburg, og i 2004 hadde hun selv regien på Dialog mit Gott? på Maxim Gorki-teatret i Berlin. Hun har også vært en av Deutsche Banks stipendiater.
  Don Carlos er opprinnelig et versedrama av Schiller, og Giuseppe Verdi skrev en opera med samme tittel. Om Susanne Gjesdal Øglænd har tenkt å sette opp Schillers tekst, Verdis opera, eller noe helt annet, er umulig å si: Til tross for at bevilgningen på 800.000 kroner er den største i desember-omgangen, nevnes ikke Susanne Gjesdal Øglænd i den utsendte pressemelding fra Kulturrådet.
  Nina Witoszek FitzPatrick, bedre kjent som engasjert samfunnsdebattant, men også aktiv på mange kunstneriske områder, får en halv million kroner.
Dette kommenterer Kulturrådet som skriver:  "Teaterforestillingen tematiserer det historiske opprøret mot sosialdemokratiet, som ble organisert av fire kvinner i Vadsø 2001. Folkeopprør og kjærlighet flettes sammen, og den multikulturelle, fargerike Nordkalotten ses gjennom utenlandske øyne."
  For Kulturrådets øvrige bevilgninger til scenekunstprosjekter,  se linken under. For øvrig kan Danse- og teatersentrum glede seg over å ha fått gjennomslag for sitt store planlagte dokumentasjonsprosjekt, Frie sceniske profiler 1977-2007. Rådet bevilger 600.000 kroner i 2008, og samme sum i 2009.