[an error occurred while processing this directive]

Siste artikler:

Arne Nøst

Arne Nøst

Foto Rogaland Teater

Arne Nøst overtar Rogaland Teater

Oppdatert fredag, den 23. november, 2007.

Kl. 12.04 i dag sendte Rogaland Teater ut følgende pressemelding:

"Vi har gleden av å informere om at Arne Nøst er ansatt som ny teatersjef ved Rogaland Teater under styrets møte i dag, 23. november 2007.

Arne Nøst er scenograf, billedkunstner og musiker. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Statens Kunstakademi i Oslo. Siden 1989 har han vært tilknyttet Dagbladet som tegner på kultursidene. I perioden 2001-2006 var han styreleder for Norske Billedkunstnere (NBK). Han har også illustrert en rekke bøker og komponert musikk for teater, tv, radio og egne produksjoner.

Nøst har lang erfaring fra scenografi ved en rekke norske teatre. Han har hatt oppdrag på Teatret Vårt, Den Nationale Scene, Det Norske Teatret, Centralteatret, Trøndelag Teater, Nord-Trøndelag Teater og Hålogaland Teater.

På Rogaland Teater har han vært scenograf på Mesteren og Margarita (2005), Carmen (2005), Pinocchios aske (2006) og Frøken Julie (2006). I 2006 var han også scenografisk konsulent for Absolutt Bibel.

Som billedkunstner har Nøst hatt en rekke utstillinger og utsmykningsoppdrag.

- Rogaland Teater ønsket seg en teatersjef som kan videreføre og ikke minst videreutvikle vår profil som utfordrende, dristige og nyskapende. Arne Nøst er allsidig i sitt kunstneriske uttrykk. Han er opptatt av det uprøvde og det nyskapende, det som utvider vår horisont samtidig som vårt publikum også skal kjenne seg igjen. I Arne Nøst får vi den kunstneriske lederen som oppfyller våre ønsker og viderefører utviklingen som hans forgjengere har startet, sier Brit K. S. Rugland, styreleder ved Rogaland Teater.

Nøst tiltrer stillingen 1. januar 2009. Han overtar etter Hanne Tømta, som tiltrer som teatersjef ved Nationaltheatret fra samme dato.