[an error occurred while processing this directive]

Siste artikler:

Bilde fra oppsetningen av "En umulig gutt" på Étoile du Nord

Bilde fra oppsetningen av "En umulig gutt" på Étoile du Nord

"En umulig gutt" i Paris

IdaLou Larsen

Oppdatert lørdag, den 2. desember, 2006.

For tredje gang spilles En umulig gutt i Paris: Denne gangen som del av prosjektet "Que sont nos enfants devenus?" (Hva ble det av våre barn) på teatret Étoile du Nord.

Fra 23. november til 22. desember presenterer teatret tre stykker om barn: Svenske Börje LIndströms Åtte år, Dissonances, en rekke monologer av franskmannen Michel Azama, og altså En umulig gutt av Petter S. Rosenlund.
To ganger tidligere har En umulig gutt blitt spilt i Paris: Første gangen i 1998 på Théâtre Gérard Philippe i Saint-Denis, regi Stanislas Nordey, andre gangen på det franske nasjonalteatret, Comédie Française, i regi av Frederic Bélier Garcia, og altså nå på Étoile du Nord.
Regissør er Richard Leteurtre. Han utdannet seg hos Eugenio Barba og Bread and Puppet, men gikk så over til å arbeide mer med mer  tekstbasert teater. Han er både skuespiller og regissør, og i 1991 grunnla han Thalia Théâtre sammen med Anne Barlind. Siden september 2004 er han kunstnerisk leder for Théâtre de Villepreux.
Og det er samme med Thalia Théâtre han nå har ansvaret for de tre oppsetningene som sammen utgjør en slags variasjon over temaet "Hvor ble det av våre barn?".
Den franske teater-nettavisen www.theatre-contemporain.net sender hver uke ut nyhetsbrev om det som skjer på franske scener. Nyhetsbrevet inneholder også ganske fyldige opplysninger om dramatikere, skuespill og regissører. Les hva nettstedet skriver om Petter S. Rosenlund her.