[an error occurred while processing this directive]

Siste artikler:

Festspilldirektør Per Boye Hansen

Festspilldirektør Per Boye Hansen

Foto Ballade

Ny "Peer Gynt" til Festspillene 2007

Oppdatert søndag, den 10. desember, 2006.

Per Boye Hansen offentliggjorde i dag Festspillprogrammet for 2007. Ogsp til neste år vil scenekunsten spille en viktig rolle.

Det blir urpremiere på et nytt stykke av Jon Fosse, i regi av Nationaltheatrets Eirik Stubø. Stykket har tittelen Eg er vinden.
Ungarsk teater
I sin pressemelding skriver Festspillene at  "det ungarske teaterkompaniet Krétakör vil prege byen og festivalen med sin særegne spillestil gjennom hele perioden. De skal fremføre Shakespeares Hamlet, Tsjekhovs Måken og Peer Gynt av Henrik Ibsen.
Det er tredje året på rad Festspillene presenterer en ny oppsetning av Peer Gynt. Slik som Calixto Bieitos oppsetning stod i skarp kontrast til Robert Wilsons scenespråk, inntar Krétakör en tredje posisjon som skiller seg sterkt fra både Wilson og Bieito."
Opera
Det har allerede vært kjent en stund at Festspillene skal presentere et gjestespill med Mozarts Bortførelsen fra seraillet i Calixto Bieitos meget omdiskuterte oppsetning som hadde premiere på Komische Oper i Berlin i 2004.
 Pressemeldingen kan også fortelle at  "Det norske Blåseensemble urfremfører Blåmannen, en opera med handling fra slutten av Edvard Griegs liv, om hans forhold til den unge, eksentriske komponisten og pianisten Percy Grainger".
  Festspillene skal også samarbeide med  Transiteatret-Bergen om en egenproduksjon. Den blir også den første nordiske framføringen av  Die Massnahme av Bertolt Brecht og Hans Eisler.
Ifølge pressemeldingen er Die Massnahme
"et av det moderne musikkteatrets dristigste estetiske og politiske eksperimenter. Stykket problematiserer enkeltindividets frihet og ansvaret for kollektivet - og er siden premieren i 1930 blitt beskyldt for å være stalinistisk. På grunn av Brecht/Eislers oppføringsforbud (1954), har musikkteaterverket som helhet bare ytterst få ganger vært oppført i Tyskland siden 1930-tallet. Transiteatrets Tore Vagn Lid har regien på stykket.